Allt om Bibeln

BIBELFRÅGAN

Ett interaktivt lexikon över Bibeln och kristen tro

Frågor och svar om kristendomen och dess heliga skrift

Bibelfrågan är en obunden kunskapsresurs vars syfte är att ge objektiva, konkreta och utförliga svar på frågor om Bibeln, Bibelns tid, bibliska personer och platser, den kristna tron, kyrkans historia etc. Har du en fråga? Börja med att söka bland de flera tusen svaren i Bibelfrågans arkiv och på Allt om Bibelns övriga sidor. Skriv in ett eller flera relevanta sökord i rutan nedan.


Om du inte hittar uppgiften du söker, är du välkommen att skicka din fråga till bibelfragan@alltombibeln.se, så får du svar via e-mail. Om frågan kan antas vara av allmänt intresse kommer svaret även att publiceras och fogas till arkivet, naturligtvis utan att ditt namn anges.

Några aktuella frågor:
Paulus och 'den historiske Jesus'
Är det inte märkligt att Paulus är helt tyst om den historiske Jesus och inte nämner något av det som berättas i de fyra evangelierna om det nu verkligen hänt strax innan han skrev?


Hur kan du vara kristen?
Kristendomen sägs vara emot våld och mord, men genom århundradena har ju kristna dödat för att få andra att bli kristna...

Har inte Jesus besegrat satan?
Kristna brukar säga att Jesus genom sin död på korset har fullständigt besegrat djävulen. Men ondskan i världen blir ju bara större och större för varje dag! Hur kan man säga då att 'satan har blivit besegrad'?

Hur kan vi leva enligt Guds vilja?
Hur ska en människa kunna leva på det utgivande, osjälviska sätt som Jesus uppmanar till, främst i Bergspredikan? Står inte det helt i strid mot hela vår mänskliga natur?

Varför skapades vi inte fullkomliga?
Varför skapade inte Gud oss som fullkomliga och färdiga 'gudsavbilder' redan från början?

Bibliskt stöd för korstågen?
I alla tider har det utförts otaliga fruktansvärda grymheter i kristendomens namn - av korstågsriddare, av conquistadorer och av häxbrännande präster