Följ Bibelfrågan på Facebook

Älska Jesus

Fråga: Jag har för mig att jag läst i bibeln att Jesus har sagt: ni skall älska mig mest allt! Men jag har inte hittat det bibelstället efteråt. Det är för mig mycket viktigt att få veta om det stämmer! (A.F.)

Svar: Jesus säger inte ordagrant så någonstans. De tre ställen där han använder uttrycket "älska mig" är följande:

Joh 8:42: Jesus svarade: ”Om Gud vore er fader skulle ni älska mig, ty jag har utgått från Gud och kommer från honom. Jag har inte kommit av mig själv, utan han har sänt mig."

Joh 14:21: Den som har mina bud och håller dem, han älskar mig, och den som älskar mig skall bli älskad av min fader, och jag skall älska honom och visa mig för honom.”

Joh 14:23: Jesus svarade: ”Om någon älskar mig bevarar han mitt ord, och min fader skall älska honom, och vi skall komma till honom och stanna hos honom."

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Ska man bekänna Jesus som 'herre' eller 'herren'?
Vad säger bibeln egentligen? Ska man bekänna Jesus som herre (rent allmänt, alltså) eller som Herren (Gud). Folkbibeln och Bibel 2000 översätter olika. Ska ordet stå i bestämd form eller inte?

Är Gud kärleken?
Jag funderar på Jesus Bergspredikan där han säger: "Gud är kärleken". Kan man tolka detta rent bokstavligt? Att Gud och kärleken är sak samma? Det skulle förklara en massa för mig.

Gå i Jesu fotspår
När Gud uppenbarades i mänsklig gestalt och "tog sin boning bland oss" som Jesus från Nasaret, var det för att föra oss till sig.

Var finns orden om Jesu kärlek?
Var i bibeln står det: 'Glöm aldrig att jesus älskar dig precis som du är; ingenting kan skilja dig från hans kärlek.'

Hur ska någon kunna leva som Jesus?
Om det är meningen att den som är kristen ska leva som Jesus, då finns det nog ingen kristen. Hur ska över huvud taget någon kunna leva som Jesus?

Kärlek i stället för Gud?
På en av stadens kyrkor står det skrivet " Gud är kärlek". Gud = Kärlek. Om det är samma sak varför blanda in Gud som vi har så svårt att göra oss en bild av.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv in ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@alltombibeln.se så får du svar via e-mail.


Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.