Följ Bibelfrågan på Facebook

Ateister, barndop och kyrkoval

Bibelfrågan: Frågor och svar

Att ateister ska fatta beslut över den kristna församlingen är lika tokigt som om en medlem av Folkpartiet skulle vara med och besluta om Socialdemokraternas ledning och verksamhet.

Fråga: Hur ser man som kristen på att en person som är ateist döper sitt barn och röstar i kyrkovalet? (M.J.S)

Enligt bibeln är den kristna församlingen summan av de människor som har kallats av Gud, och det är en helt absurd tanke att ateister ska fatta beslut över den kristna församlingen. Det är lika tokigt som om en medlem av Folkpartiet skulle vara med och besluta om Socialdemokraternas ledning och verksamhet.

Märkligt är det också om icke troende låter döpa sina barn i den kristna kyrkan. De borde rimligen inte ha något intresse av att göra det. Dessutom är det direkt oärligt.

Vid själva dopceremonin förbinder sig ju föräldrarna att ge barnet en kristen uppfostran - vilket de knappast torde komma att göra - och dessutom läser föräldrarna med i trosbekännelsen där de uppger sig "tro på Gud fader, allsmäktig" etc etc - något som ju är en ren lögn om de är ateister...

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Vad är meningen med dopet?
Enligt de flesta kristna är man inte kristen om man inte är döpt. Hur kommer det sig att dopet har så stor betydelse?

Barndop ellerr vuxendop
Liksom den judiska omskärelsen utgjorde bekräftelsen på en människas fysiska släktskap med Abraham, utgjorde det kristna dopet bekräftelsen på hennes andliga släktskap med Abraham.

Vem är kristen?
Ingen ceremoni - varken dop, konfirmation eller annat - gör oss till kristna eller ger oss rätt att kalla oss kristna.

Vilken är den riktiga kristna församlingen?
Kristenheten är splittrad i tusentals olika samfund över hela världen. Hur kan man veta vilken som är den rätta församlingen, den som Jesus en gång startade?

Församlingsmedlem utan tro
Kan man vara medlem i en kristen församling även om man inte har någon kristen tro?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.