Följ Bibelfrågan på Facebook

Vilka är brottslingarna?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: De som beklagar sig vid Jesu återkomst och säger att de minsann har ropat Herre Herre och drivit ut onda andar men blir avvisade och kallade brottslingar. Vilka är de, och vad har de gjort för fel? (C.E.)

Det framgår ingenstans, varken här eller i några parallellställen, vilka dessa är. Men det är i alla fall sådana som har sagt "Herre, Herre" - dvs utåt sett framställt sig själva som Jesu trogna lärjungar, till och med predikat och botat sjuka - men inte gjort Guds vilja. Innerst inne har de helt enkelt inte varit sådana som Jesus förväntar sig att hans efterföljare ska vara.

Det finns många - och har funnits många genom tiderna - som framställt sig själva som Guds tjänare, och som leder stora väckelsekampanjer och möten runtom i världen, men som i sitt privata liv är allt annat än kristna. Tv-predikanter som samlar in miljoner och lever i lyx. Pastorer som predikar ärlighet och trohet och handlar tvärtom. Präster som förkunnar Guds lag - "älska din nästa som dig själv, och behandla andra så som du själv vill bli behandlad" - men själva bryter mot denna "kärlekens lagt".

För dem hjälper det inte att de har kallat Jesus sin "Herre" eller att de medverkar till de mest förunderliga händelser. De blir ändå utestängda ur Guds rike.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Skenheliga kristna
Jag har tillhört en församling i några år och det är en sak jag frågar mig. Varför är många av medlemmarna så skenheliga?

'Rättfärdig' - vad innebär det?
Vad innebär det att vara rättfärdig?

Att synda 'mot bättre vetande'
Varje kristen människa som syndar, syndar 'mot bättre vetande' - vi vet att vi gör fel, men vi gör fel i alla fall.

Räcker det att bara tro?
Det sägs att man bara behöver tro på Jesus för att få evigt liv? Men vad är tro utan gärningar?

Döm inte!
Jag vill veta om det finns ett citat där det säjs att man inte ska dömma sin nästa för att man själv bli dömd i så fall. Jag har för mig att det ska finnas.

Vem författade Jakobs brev i bibeln?
Det är ingen tvekan om att Jakob bättre än någon annan visste vad det innebär att leva som en verklig kristen.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka bland svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.


Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.