Följ Bibelfrågan på Facebook

Kristna och satanister

Bibelfrågan: Frågor och svar

Satan är och förblir en skapad varelse, en (ond) ängel, som är underordnad sin Skapare och följaktligen också underkastad Guds vilja.

Fråga: Vaför Tror all jävla Kristna att VI satanister Äter barn å skadar djur å dricker blod??? FAn ni e ju bara töntar ju Vaför Tycker NI kristna inte om satanister? om ni tror att ni e den bästa å största tron så ska ni väl följa er KÄRA bibel, där det står att man ska älska ALLA oavset Färg,Kön,Tro mm mm. Vet du vem Belsebub va från början?! JAg kan ta ma fan besvara den frågan själv! jo du han va en av "över Änglarna" men sen (som tur var) så blir han ner kastad till jorden....å vipps "The Big Lord of Darkness " e skapad även kalad Satan! så om NI nu hatar oss.... så får ni ta mej fan skylla er själva! (Z.L.)

Jag tackar för dessa imponerande djupa tankegångar.

Att Satan var en överängel som kastades ut från himlen och störtades ner till jorden är exakt vad bibeln säger. Men då undrar jag vad du grundar den tron på? Jag utgår från att du inte kan basera din tro på bibeln, eftersom du ju knappast kan acceptera valda delar av bibeln och förkasta andra. Dvs, om du accepterar vad bibeln säger om Satans ursprung så måste du ju i logikens namn även acceptera vad bibeln säger om Satans slutliga öde...

För övrigt så har jag svårt att tänka mig att några kristna hatar satanister. Däremot är det väl svårt för en kristen att se något positivt hos Satan, en individ som vänder sig mot den som skapat honom och gett honom positionen som en av de högsta andevarelserna.

Faktum kvarstår ju dessutom att Satan är och förblir en skapad varelse, en (ond) ängel, som är underordnad sin Skapare och följaktligen också underkastad Guds vilja. Djävulen är alltså inte på något vis någon jämbördig motståndare till Gud - vilket ju också framgick klart av det förhållandet att han var tvungen att finna sig i att bli utkastad från himlen.

Så vad som skulle vara det positiva med att dyrka en skapad varelse framför Skaparen - varför någon hellre tillber ett väsen med begränsad makt än den som är Allsmäktig - varför man föredrar att dyrka en andevarelse som bara kan erbjuda tillfällig fysisk tillfredsställelse framför denna andevarelses Skapare som kan erbjuda evigt andligt liv - det har jag väldigt svårt att förstå.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Var satan god från början?
Säger bibeln att djävulen var en god ängel från början och att han sedan blev den onde Lucifer?

Var finns satan?
Är djävulen en sorts halvmänniska med horn, bockfötter, svans och eldgaffel som bor i ett brinnande underjordiskt helvete och ägnar sina dagar åt att plåga fördömda syndare?

Satan - världshärskare?
Är Djävulen världens härskare? Jehovas vittnen hävdar det.

Är satan mäktigare än Gud?
Är djävulen lika stark som Gud? Kan djävulen döda också?

Har inte Jesus besegrat satan?
Kristna brukar säga att Jesus genom sin död på korset har fullständigt besegrat djävulen. Men i verkligheten det ser ut tvärtom!

Lucifer och satan - vad betyder djävulens två namn?
Det latinska ordet 'lucifer' (en sammansättning av orden lux och ferre, som ordagrant översatt blir 'ljusbringaren') användes ursprungligen som beteckning på 'morgonstjärnan', Venus.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.