Följ Bibelfrågan på Facebook

Höll Gud sitt löfte?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Kristna hävdar att Gud står vid sina löften som anses vara oåterkalleliga. I GT lovar Gud att en ättling av David för alltid skall sitta på Israels tron. Blev det verkligen så? (J.F.)

Det kommer att bli så. Det löftet kommer nämligen inte att infrias förrän i och med Jesu återkomst. När Gudsriket har upprättats på jorden kommer Messias - som är en ättling till David - att sitta på Davids tron för alltid.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Mikas profetia om Betlehem Efrata
Betlehem Efrata var länge bara en liten obemärkt by, men omkring år 1000 f Kr hade den växt till en muromgärdad stad.

Nasaret eller Betlehem?
Matteus var noga med att ständigt peka på olika gammaltestamentliga texter för att övertyga sina judiska läsare om att Jesus verkligen var Messias.

Var Jesus verkligen släkt med kung David?
Josef var ju inte Jesus (biologiska) pappa, men varför säger man då att Jesus var släkt med kung David - som fanns på Josefs sida?

Messias av Davids stam
Varför protesterar Jesus i Matt 22:45 m.fl. mot att Messias är av Davids stam, när han själv var det?

Vem var Jesu farfar?
Vem var egentligen Jesus farfar? Det står ju olika i Matteus och Lukas.

Vaför trodde bara några få judar att Jesus var Messias?
Varför förkastade judarna Jesus som Messias? Och vad berodde det på att vissa judar blev övertygade om att Jesus var Messias?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.