Skriv ut den här sidan     

Den första kristna församlingen

Bibelfrågan: Frågor och svar

Nästan hela Nya testamentet handlar om sådant som hände under den första församlingens tid.

Fråga: Finns det några bra ställen i Bibeln, förutom Apostlagärningarna, där man kan läsa om den första kristna församlingen? (E.D.)

Vad det gäller litteratur om den unga kristna församlingen, så handlar ju hela Nya testamentet (utom Uppenbarelseboken) om sådant som hände under den första församlingens tid.

I de olika breven till församlingarna runtom Medelhavet kan man se vilka olika frågor som diskuterades, vilka problem man hade, hur folk mådde, hur man åt, osv - faktiskt ganska intressant läsning (särskilt det man kan utläsa "mellan raderna").

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Vad hände med de första kristna?
När romarna krossade Jerusalem år 70 var de flesta av de ursprungliga medlemmarna troligen redan döda. De som fortfarande levde flydde till ökenstaden Pella i Jordanien.

Vilken är den riktiga kristna församlingen?
Kristenheten är splittrad i tusentals olika samfund över hela världen. Hur kan man veta vilken som är den rätta församlingen, den som Jesus en gång startade?

Församlingsmedlem utan tro?
Kan man vara medlem i en kristen församling även om man inte har någon kristen tro?

Varför kallas församlingen 'förstling'?
På flera ställen i Bibeln talas om den kristna församlingen som 'förstlingsfrukten' som kommer att följas av den stora skörden.

Kristendomens historia
Apostlarnas och den första församlingens tid.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.