Följ Bibelfrågan på Facebook

Kristendomens syn på olika folkgrupper

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Vad har kristendomen för syn på olika folkgrupper? (P.M.)

Kristendomen har inte någon syn på olika folkgrupper. Den ser alla människor som lika. Eller som aposteln Paulus skrev i ett brev till församlingen i Galatien:

"Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus" (Gal 3:28)

Gud skapade människan (dvs alla människor, inte vissa människor) till sin avbild (1 Mos 1:27). Vi må vara olika på grund av ras, kön, religion, etnicitet, miljö, arv etc, men vi är alla människor och Guds skapelser med samma möjligheter och rättigheter, samma ursprung och samma slutliga mål, att bli Guds avbilder.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Bibeltext om 'den gula rasen'
Min Mormor sa att det står i Uppenbarelseboken att "den gula rasen skall överta världen" eller något liknande. Stämmer det? Och i så fall var finner jag det?

Varför är judarna Guds favoriter?
Hur kommer det sig att Gud, som älskar alla människor lika mycket, har valt ut just ett enda folk, judarna, till sitt älsklingsfolk?

Har alla samma värde?
Vad säger bibeln - är alla människor lika mycket värda?

Kristendomens syn på man och kvinna
Vad har egentligen kristendomen för syn på man och kvinna och deras roller i äktenskapet? Jag har i alla fall fått intrycket att det är mannen som ska bestämma och kvinnan som ska foga sig.

Kristet kvinnoförtryck
Jag håller på med ett religionsarbete om kvinnans ställning i kristendom, islam och judendom. Nu undrar jag om kvinnan är förtryckt i det kristna samhället?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka bland svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.


Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.