Följ Bibelfrågan på Facebook

Gudsrikets Palestina

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Vad syftar plöjaren, skördemannen, druvtramparen resp. såningsmannen i Amos 9:13 på? (J.K.)

Det syftar inte på någonting. Det här är bara en beskrivning av Israels upprättelse, då folket ska odla upp sitt land igen och få leva i evig frid och kunna odla och skörda om och om igen och druvorna ska växa så rikligt att hela bergen dryper av druvsaft. Kort sagt - en beskrivning av Palestina då messias/kristus har upprättat Guds rike på jorden.

Profeten Jesaja är nog den gammaltestamentliga profet som bättre än någon annan har beskrivit detta framtida himmelrike. Läs mer i länkarna här nedan.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Tusenårsriket
Tusenårsriket är helt enkelt en av benämningarna på det som kristna i alla tider har bett om i bönen 'Fader vår', det som i bibeln kallas för 'Guds rike' eller 'himmelriket' - det världsomspännande rike som Messias enligt profetiorna ska upprätta på jorden.

Var finns himmelriket?
Sa Jesus att himmelriket fanns "mitt ibland" oss eller "inom" oss? Folkbibeln och Bibel 2000 översätter Lukas 17:20-21 olika.

Varför 'himmelriket' om det är på jorden?
Varifrån kommer egentligen namnet "himmelriket" på den plats där vi föreställs befinna oss efter döden och/eller vid Jesus återkomst? Av namnet att döma låter det ju inte som en plats som torde befinna sig "nere" på jorden.

Lärjungarna och Guds rikes ankomst
När Jesus kallade sina första anhängare, så trodde de utan tvekan att han var den som skulle driva ut de romerska ockupanterna och förverkliga det messianska riket.

De första kristnas budskap
De första kristnas budskap var att Messias hade kommit, så som de gamla profeterna utlovat.

Jesu budskap
Vilken är den historiska situationen i Israel (Palestina) vid den tid då Jesus lever? Och vad var Jesus budskap till människorna?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka bland svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.


Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.