Följ Bibelfrågan på Facebook

Är healing synd?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Vad som är synd är att inte hjälpa om vi kan!

Fråga: Säger bibeln att det är synd att utöva healing på människor och djur? (U.K.)

Om vi kan hjälpa, lindra eller bota en människa eller ett djur, som drabbats av en sjukdom, en skada, eller något annat lidande, så är det alltid rätt. Jesus talar på flera ställen om vårt ansvar gentemot djuren, och han talar om vår skyldighet att hjälpa människor som lider.

Det avgörande är inte hur vi gör det, utan att vi gör det.

Jag vet att många ställer frågan: "Gör du det med Guds kraft?". Det märkliga är att den frågan aldrig ställs till läkare, tandläkare, bilmekaniker, frisörer etc...

Vad som är synd är att inte hjälpa om vi kan!

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Är healing synd?
Säger bibeln att det är synd att hålla på med healing - den här sortens olika terapier där man påstår sig använda olika energier och till exempel påverka kroppen med hjälp av kristaller?

Kan djävulen bota sjukdomar?
Säger bibeln något om huruvida djävulen kan ge människor kraft att bota sjukdomar genom healing och så vidare eller om det är Gud som gör det?

Har djur någon själ?
Jag har för mig att det i bibeln finns ett utryck "de osjäliga" djuren. Betyder det att de inte har själ?

Fanns döden före synden?
Den stora skillnaden mellan människan och den övriga skapelsen är att människan skapades för att få evigt liv, för att bli en evighetsvarelse.

Vad händer våra husdjur när Jesus kommer?
Jag har en liten hund. Då när vi kristna förvandlas, hoppas jag att vi kan fortsätta ta hand om våra kära djur, vad tror du? Och alla icke-kristna som har hundar, katter etc, kommer de att få fortsätta leva och ta hand om sina djur?

Läkare på Jesu tid
Lukas, som skrev ett av evangelierna i bibeln, var ju läkare. Hur stod det egentligen till med de medicinska kunskaperna på Jesu tid?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.