Följ Bibelfrågan på Facebook

Inavel efter syndafloden?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Noas barn gifte sig inte med varandra - och hans barnbarn gifte sig med sina kusiner.

Fråga: Om bara Noas familj överlevde syndafloden, blev det inte inavel efter det då? (E.T.)

Noas söner hade sina respektive fruar med ombord på arken och när deras barn fick barn med varandra, så handlade det alltså om kusinäktenskap och det har aldrig betraktats som incest.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Amerikanska djur i Noas ark
Är det möjligt att ett par av alla världens djur fick plats på arken? Och hur tog sig djuren på andra kontinenter dit för att överleva syndafloden?

Syndaflodens omfattning
Om syndafloden täckte hela jorden, vart tog då vattnet vägen när det sjönk undan?

Är bibelns berättelser bara plagiat?
De historier som finns i Bibeln finns ju faktiskt i andra religioner också? Hur kan man då säga att Bibeln är Guds ord? Verkar det inte i stället som om de som skrev Bibeln bara plagierade gamla berättelser?

Varför dödar Gud?
I Gamla testamentet läser man på flera ställen om hur Gud dödar, eller låter människor, döda. Hur kan man förena det med att Gud är god och älskar alla människor lika mycket?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.