Följ Bibelfrågan på Facebook

Jesu ålder

Bibelfrågan: Frågor och svar

Det är lite knepigt att svara på frågan hur gammal Jesus blev...

Fråga: Hur gammal blev Jesus? (L.A.)

Enligt uppgifterna i de samtida skildringar av Jesu liv och verksamhet som bevarades av hans närmaste elever och vänner (och som sedermera kom att infogas i bibelns "nya testamente") uppstod han efter att ha avrättats av de romerska ockupanterna. Bibeln berättar vidare att han några veckor senare lämnade jorden och att han - enligt profetiorna - ska återvända till jorden för att upprätta sitt rike här!

Det är med andra ord lite knepigt att svara på frågan hur gammal han blev...

Men jag förmodar att du med din fråga syftar på Jesu liv som fysisk människa här på jorden, före korsfästelsen. Det varade - såvitt man kan utläsa av bibelns berättelser - ca 34 år, från hösten år 5 f Kr till våren år 31 e Kr.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Finns år noll?
Hur räknar historikerna när nollåret ligger emellan två historiska händelser? Om exempelvis ett tempel började byggas år 19 f Kr och bygget pågår i 46 år - vilket år hamnar man då i? Finns nollåret eller hoppar man över det?

Vilket år föddes Jesus?
Vilket år föddes Kristus? Föddes inte han år noll?

Fel i bibeln om Herodes
På ett ställe står det att Herodes dog strax efter Jesus födelse, när Josef och Maria var i Egypten, men på ett annat ställe står det att han lät halshugga Johannes döparen 30 år senare. Hur är det möjligt?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.