Följ Bibelfrågan på Facebook

Jesus offerdöd

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Jag har en fråga: Gud som är Allsmäktig. Hur kommer det sig att Jesus/Gud offrar sig själv till sig själv? (L.H.)

Jesus offrade sig inte TILL någon. Han offrade sig FÖR någon. Han offrade sig för oss. (Innebörden är densamma som när någon slänger sig framför ett tåg för att rädda någon som befinner sig på spåret och i stället själv omkommer. Då säger vi att han har offrat sitt liv för den som stod på spåret. Men det innebär inte att han har offrat sig TILL någon.) På samma sätt offrade sig alltså Jesus - inte bara för en människa, utan för hela mänskligheten. Han lämnade gudomligheten bakom sig och blev människa för att kunna leva som människa och dö som människa.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Hur kan Jesu död ge evigt liv?
Det sägs ju att vi blir fria från våra synder genom Jesu blod och att vi får evigt liv därför att Jesus dog för vår skull. Vad innebär det? Hur är det möjligt?

Ska människan bli lik Gud?
Var syftet med människan att hon skulle bruka och vårda skapelsen och lyda Gud, inte att hon skulle bli som Gud och ha kunskap om gott och ont?

Varför skapades vi inte fullkomliga?
Varför skapade inte Gud oss som fullkomliga och färdiga "gudsavbilder" redan från början? Då hade vi ju sluppit vara med om allt lidande och elände som människor har utsatt varandra för sedan tidernas begynnelse.

Varför skapade Gud oss människor?
Som fullkomlig Gud och fullkomlig människa utgör Jesus länken mellan det här livet och det liv som är varje människas mål.

Vad är kristendomens livsmål?
Vad är själva meningen med livet för den som är kristen? Att komma till himlen? Och sen då?

Ska vi bli gudar?
Kommer vi att bli gudar då vi kommer till himlen? Precis som vår Far är nu?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka bland svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.


Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.