Följ Bibelfrågan på Facebook

Känner vi igen varann i himlen?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Jesus visade sig för sina efterföljare vid många fler tillfällen. De som hade känt honom under hans fysiska tillvaro hyste inte det ringaste tvivel om vem han var.

Fråga: När vi kommer till himlen, kommer vi att kunna känna igen varann då? Annars blir det ju liksom inte att vi träffas igen. (L.Å.)

När Jesus uppstod var han den förste som uppstod från de döda (Kol 1:18 och Upp 1:5) - den förste som förvandlades från ett vanligt, fysiskt liv till evigt, andligt liv. Och på precis samma sätt som han uppstod, kommer alla de som har överlämnat sig till honom kommer att uppstå (eller förvandlas) när han kommer tillbaka.

Kände hans lärjungar igen honom efter uppståndelsen?

Jadå (Joh 20:15-16 och 21:12, Matt 28:9-10). Visserligen var de tvungna att titta efter en extra gång och till och med höra hans röst, innan de var riktigt säkra - vilket ju inte var så underligt, eftersom de var övertygade om att han var död och begraven - men de kände igen honom.

Jesus visade sig för sina efterföljare vid många fler tillfällen (Apg 1:3). De som hade känt honom under hans fysiska tillvaro hyste inte det ringaste tvivel. De kände igen honom.

Vid Jesu återkomst kommer alla Guds barn att uppstå eller förvandlas till ett evigt, andligt liv (1 Kor 15:44 och Joh 3:6) precis som Jesus när han uppstod - och Jesus var sig lik sådan han varit när han levde.

Följaktligen gäller det även de troende som uppstår eller förvandlas. Liksom Jesus kommer de att vara sig lika i Guds rike.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Varför skapade Gud oss människor?
Står det nånstans i Bibeln varför Gud skapade oss och varför Jesus måste komma och starta en ny religion?

Ser Gud ut som en människa?
Det står att Gud hade skapat oss människor i sin egen avbild. Betyder det att Gud ser ut som en människa?

Blir vi änglar när vi dör?
Varifrån kommer änglarna? Fanns änglarna innan jorden skapades? Blir vi änglar när vi dör?

Andligt eller fysiskt evigt liv?
Kommer ingen människa någonsin att bli 'fullkomlig' och få evigt liv i sin fysiska kropp? Var inte den största betydelsen av Jesus död var att han offrade en fullkomlig kropp?

Människan - ande, själ och kropp
Hur ser människans natur ut enligt bibeln? Finns det något stöd i bibeln för att människan är en ande, som har en själ, som bor i en kropp?

Villkoren för evigt liv
Vad krävs det för att vi ska kunna få evigt liv?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.