Följ Bibelfrågan på Facebook

Vad menas med 'lilla bibeln'?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Det lär finnas någonting som kallas "lilla Bibeln". Vad är det för något? (T.J.)

Det bibelställe som brukar kallas för "Lilla Bibeln" är Johannes 3:16, och det lyder:

"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv" (Folkbibeln)

"Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv" (Bibel 2000)

Att man kallar den här versen för "Lilla Bibeln" beror på att den kan ses som en sammanfattning av bibelns frälsningsbudskap - hela Guds räddningsprojekt i ett nötskal.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Hur kan Jesu död ge evigt liv?
Det sägs ju att vi blir fria från våra synder genom Jesu blod och att vi får evigt liv därför att Jesus dog för vår skull. Vad innebär det? Hur är det möjligt?

Varför skapade Gud oss människor?
Som fullkomlig Gud och fullkomlig människa utgör Jesus länken mellan det här livet och det liv som är varje människas mål.

Blir barn till kristna föräldrar automatiskt kristna?
Om man inte döper sitt barn hör inte barnet till kristendomen då? Eller tillhör det automatiskt om föräldrarna tillhör svenska kyrkan?

Godhet och evigt liv
Det eviga livet är inte någon belöning för att vi har varit goda människor på jorden, utan människans på förhand avsedda mål.

Villkoren för evigt liv
Redan när Gud skapade den första människan förklarade han för henne att det bara fanns två vägar att gå.

Har inte Jesus besegrat satan?
Genom att Jesus med sitt liv, sin död och sin uppståndelse gjorde det möjligt för varje människa att få evigt liv, gjorde han dödens herre maktlös.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.