Följ Bibelfrågan på Facebook

Moses far

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Undrar om vem var Moses pappa? (H.N.)

Mose tillhörde Levi stam. Hans pappa hette Amram och hans mamma Jokebed. Hans farfar hette Kehat och hans farfarsfar Levi. (Jokebed var för övrigt syster till Kehat, vilket betydde att Amram var gift med sin faster.) Moses hade en tre år äldre bror som hette Aron, och en ytterligare några år äldre syster som hette Miriam.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
När skrev Moses Moseböckerna?
Vet man något om när Moses författade de fem Moseböckerna?

Israels slaveri i Egypten
Den första tiden i Egypten var gynnsam för de hebreiska invandrarna, men med tiden började främlingsfientligheten göra sig märkbar och förhållandena för israeliterna blev allt svårare.

Vad hände med Moses stav?
Vem övertog Abrahams stav, som gick hela vägen till Moses och som han överlämnade till Josua? Efter Josua står det inget om den längre. Var den kanske i så dåligt skick att den inte gick att använda längre? Tacksam för en förklaring eller ett svar.

Vem var Moses?
Vem var den riktige Moses? Jag har läst att den historiske Moses i själva verket var en präst från Heliopolis vid namn Osarsiph?

Var finns stentavlorna med tio Guds bud?
Har man hittat stentavlorna med de tio budorden och var de i så fall finns förvarade någonstans?

Amenhotep eller Ramses?
Enligt bibeln skedde israeliternas uttåg ur Egypten 480 år innan kung Salomo började bygga templet.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka bland svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.


Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.