Skriv ut den här sidan          Dela på Facebook

Var det inte onödigt att skapa människan?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Sett i ett vidare, kosmiskt, perspektiv kan man omöjligt säga att det var onödigt att skapa oss, eller att Gud inte är god som gjorde det.

Om Gud är allsmäktig, så ser han ju in i framtiden - och då VISSTE han, när han skapade människan, att de första människorna skulle välja "fel" väg och att det skulle rendera i allt elände som människan i alla tider drabbats utav!!! Var det då inte onödigt att skapa människan? Om Gud ÄR god och allsmäktig? (A.L.)

Jo, visst hade det varit onödigt - om det här fysiska livet hade varit allt - om Guds avsikt bara hade varit att skapa fysiska människor. Isåfall borde han nog ha låtit bli, med tanke på alla problem vi skulle komma att ställa till med.

Men nu är det ju inte så. Guds avsikt var (och är) inte att skapa fysiska, sårbara och dödliga människor, utan att skapa sin avbild: andliga, evigt levande varelser. Den här fysiska etappen, som kan rymma allt från den mest fantastiska njutning till det mest fruktansvärda lidande, är bara en (sett ur kosmiskt perspektiv) ytterst kort och nödvändig inledning till en evighet.

Sett i det perspektivet kan man omöjligt säga att det var onödigt att skapa oss, eller att Gud inte är god som gjorde det. Vi kommer att bli Guds avbilder till slut.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Hade inte skapelsen varit bättre utan människor?
Om man ser på jordens historia så har vi människor lyckats förstöra och slita ut oerhört mycket under den korta tid vi funnits här. Måste man då inte säga att det var ett misstag av Gud att skapa mänskligheten?

Vad är kristendomens livsmål?
Vad är själva meningen med livet för er kristna? Att leva här och sen dö och komma till himlen? Och sen då?

Varför skapade Gud oss människor?
Står det nånstans i Bibeln VARFÖR Gud skapade oss och VARFÖR Jesus måste komma och starta en ny religion?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.