Följ Bibelfrågan på Facebook

Älskar Gud djävulsdyrkare?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Gud älskar alla människor och han vill inte att någon enda ska gå förlorad. Han vill att alla ska få evigt liv - så som hans syfte var från början.

Fråga: Det sägs ju att Gud och Jesus älskar alla människor. Innebär det att han älskar satanister och djävulsdyrkare också? Märkligt isåfall... (P.A.)

Ja! Gud älskar också satanister och djävulsdyrkare (även om han naturligtvis inte uppskattar att de vänder honom ryggen...!).

Gud älskar alla människor! Han har skapat alla människor till sin avbild - och målet för alla människor är att bli lika honom - odödliga, andliga evighetsvarelser precis som han.

Han gör ingen skillnad på kristna och icke kristna, men - hur skulle Gud kunna ge evigt liv åt en människa som dyrkar Satan, en människa som högaktar och vill tjäna den individ som redan i begynnelsen uttryckt sin antipati och sitt motstånd mot Gud? Motståndet mot Gud innebär ju också motstånd mot Guds vilja, Guds ord, Guds lagar. I egenskap av universums skapare står Gud för de grundläggande principer som upprätthåller hela den kosmiska harmonin. Brott mot dessa Guds universella lagar - det må sedan röra sig om naturlagar eller andliga lagar - får oundvikligen konsekvenser. Sett i ett större perspektiv hotar de att förvandla kosmos till kaos.

Hur skulle Gud kunna ge en människa evigt liv när hon i allt sitt handlande visar att hon inte vill leva i Guds närhet utan föredrar ett liv tillsammans med "denna världens herre", ondskan personifierad, den som från begynnelsen i självcentrerad maktlystnad har haft som mål att bryta ner och rasera Guds skapelse på alla plan?

Likväl - alla människor är Guds barn. Gud älskar alla människor, oavsett vad de gjort och gör, oavsett hur förledda de är, och han vill inte att någon enda ska gå förlorad. Han vill att alla ska få evigt liv - så som hans syfte var från början.

Det var därför han sände sin ende son - inte därför att han älskar dem som följer honom och hatar de människor som bryter mot hans vilja, utan därför att han älskar alla människor och vill erbjuda oss alla en möjlighet att undgå den död som ju är och förblir den oundvikliga konsekvensen av att vi vägrar följa Gud (Rom 6:23).

"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv" (Joh 3:16)

Gud gör ingen skillnad på kristna och icke kristna. Hans erbjudande gäller alla människor. Och samma villkor gäller för alla - kristna såväl som satanister. Alla som bestämmer sig för att följa Gud får del av hans ande - den ande som gör att det här fysiska livet inte är det enda vi får uppleva, utan att vi kommer att uppstå till evigt liv.

Det är något Satan inte kan erbjuda sina anhängare. Gud erbjuder det till alla! Även till satanister och djävulsdyrkare.

Gud är inte partisk!

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Varför skapade Gud oss människor?
Som fullkomlig Gud och fullkomlig människa utgör Jesus länken mellan det här livet och det liv som är varje människas mål.

Är Satan mäktigare än Gud?
Djävulen framställts ofta som om han vore jämbördig med, eller till och med starkare än, Gud.

Kristna och satanister
Att Satan var en överängel som kastades ut från himlen är vad bibeln säger. Men om man accepterar vad bibeln säger om Satans ursprung så måste man i logikens namn även acceptera vad bibeln säger om Satans slutliga öde.

Gud, Satan och Jobs bok
Satan blev ju utkastad från himlen, till jorden. Hur kommer det sig då att han i Job 1:6 är bland gudasönerna i himlen?

Är naturdyrkan satanisk?
Är allt dyrkande av naturen, skapelsen, sataniskt?

Ska vi bli gudar?
Bibeln säger att Gud från början beslutade sig för att skapa sin avbild, som skulle vara likadan som han (andlig och odödlig). Det målet uppnår vi när vi uppstår och/eller förvandlas till evigt levande andliga varelser.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.