Följ Bibelfrågan på Facebook

Var kan en ortodox kristen be till Gud?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Om man är ortodox... detta är inte lätt... Kan jag gå till vilken kyrka som helst och be... har en vän som undrar... (P.E.)

Som kristna (vare sig vi är ortodoxa, katoliker, protestanter eller tillhör någon annan riktning) kan vi be till Gud var som helst. Bönen är ett möte mellan individen och Gud och den yttre miljön spelar ingen som helst roll.

Vi kan be till Gud i skogen, hemma i bostaden, i en kyrka, i en synagoga, i en moské, på en idrottsplats, på badstranden... det har ingen betydelse var vi befinner oss. Ingen människa kan heller någonsin hindra oss från att be, eftersom bönen sker i vårt inre, i tysta ord och tankar.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Bön och bönesvar
Jag skulle vilja ha exempel på bibelställen i Nya testamentet som talar om bön och bönesvar.

Bör man be till Gud i ensamhet?
Jesus sa ju till sina lärjungar att när de skulle be så skulle de gå in på sin kammare där de var ensamma. DÅ skulle Gud höra dem. Betyder det att Gud inte hör böner som man ber tillsammans?

Hur kan Gud höra alla böner?
I dag finns det sex miljarder människor i världen. Hur kan Gud höra alla människors böner?

Varför knäppta händer?
Jag undrar varför man ska knäppa händerna när man ber?

Bön enligt Guds vilja
Hur kan jag veta om jag ber i enlighet med Guds vilja för mej eller för andra?

Ska kristna få alla böner uppfyllda?
Jesus sade ju "om ni förblir i mig och mina ord förblir i er så be om vad ni vill och ni skall få det". Kan du förklara?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka bland svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.


Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.