Skriv ut den här sidan          Dela på Facebook

Strider rattfylleri mot Guds ord?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Jag har en fråga gällande hur kristendomen ser på rattfylleri. Går det emot kristendomens grundregler om man sätter någon annan i fara genom att köra bil onykter m.m? (D.P.)

Jesus sammanfattar Guds vilja vad det gäller vårt liv och vårt förhållande till varandra i orden "Älska din medmänniska som dig själv" och "Så som du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot dem". De orden är alltså grundläggande för en kristens agerande mot andra människor i alla situationer i livet.

Eftersom det knappast är ett uttryck för kärlek och omtanke att utsätta sin medmänniska för fara - och eftersom vi väl knappast vill att andra ska utsätta oss för fara genom att köra bil onyktra (eller på något annat sätt) - så är saken ganska klar.

Ja, det strider mot det som är kristendomens grundprinciper.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Vad är synd?
Vad menar bibeln med begreppet 'synd'?

De kristna och bibelns lagar
Varför följer inte kristna lagarna i Moseböckerna? Är det något som Jesus säger som upphäver dessa lagarna?

Att synda 'mot bättre vetande'
Hur ser Gud på om en troende syndar 'mot bättre vetande'? Kan han förlåta även det?

Regler inom kristendomen
Vilka regler är det som gäller inom kristendomen och var kommer de ifrån?

Kristna som syndar
När jag läst om allt som hänt den senaste tiden, med otrohet och otukt och ännu värre saker bland människor som bekänner sig som kristna, så kan jag inte låta bli att undra om Gud verkligen kan förlåta sånt?

Lagens förbannelse
Paulus säger ju att vi blir fria från lagens förbannelse när vi blir frälsta. Men varför gav Gud oss över huvud taget en lag som är en förbannelse?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.