Följ Bibelfrågan på Facebook

Ett blödande kors i rymden

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Min väninna berättade att man för många år sedan har upptäckt ett kors som blöder långt borta i rymden, och att det nu på sista tiden har kommit närmare och närmare! Vet ni något om det här? (T.N.)

Det enda "kors i rymden" jag någonsin hört talas om är det som du kan se här

Det är centrum av galaxen Messier-51, och det som i en viss vinkel påminner om ett kors är förmodligen två stoftcirklar som omger ett svart hål. Galaxen befinner sig uppskattningsvis 23 miljoner ljusår från jorden (dvs det tar 23 miljoner år för ljuset att nå från galaxen till jorden, vilket betyder att vi ser galaxen sådan den såg ut för 23 miljoner år sedan) och den rör sig absolut inte i förhållande till jorden. Som jämförelse kan nämnas att solen befinner sig 8 ljusminuter från jorden...

Att någon skulle ha upptäckt ett blödande kors i rymden - ett kors som dessutom skulle färdas mot jorden med sådan fruktansvärd överljusfart att det skulle kunna närma sig synbart (vilket i sig självt är en vetenskaplig omöjlighet) och som uppenbarligen ingen astronom i världen känner till - är bara en skröna, en påhittad historia.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Blev Darwin kristen på dödsbädden?
Jag har hört av en evangelist att Darwin tog emot Jesus som sin frälsare strax innan han dog och att han tog avstånd från sin utvecklingslära. Är det sant?

Blir texten på påvens mitra 666?
Det sägs att påvens mitra innehåller inskriptionen "Guds ställföreträdare på jorden" på latin. Om man ur den texten tar de bokstäver som har ett talvärde (I,V,X,L,C och M) och lägger ihop dessa får man talet 666. Kan du verifiera eller kontradiktera detta?

Jättedatorn "Vilddjuret" i Bryssel
Jag har läst och hört på olika ställen att EU har en jättedator i Belgien som kallas "Beast 666" (Vilddjuret) och som har alla människor registrerade. Vad vet du om det?

När solen stod stilla...
Jag läste att NASA med sina datorer har bekräftat att det verkligen fattas ett dygn på Josuas tid, då bibeln säger att "solen stod stilla" en dag. Om det stämmer så är väl det ett absolut bevis för bibelns trovärdighet?

Vad är "den heliga Graal"?
Är man säker på att den heliga graal är en bägare. Eller kan det vara något annat?

Har man funnit Noas ark?
Jag undrar om man har hittat Noas ark i Turkiet eller om det är fejkat? Mina vänner frågar mig och dom vill ha vetenskapliga bevis för att tro på det.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.