Följ Bibelfrågan på Facebook

Var finns orden om Jesu kärlek?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus.

Fråga: Var i bibeln står det: 'Glöm aldrig att jesus älskar dig precis som du är; ingenting kan skilja dig från hans kärlek.' (M.W.)

Citatet du anger finns ingenstans i bibeln. När det gäller den första satsen så är det visserligen ett populärt talesätt, men det är inte hämtat ur bibeln. Bibeln säger ingenstans att Jesus älskar oss precis som vi är. Det enda stället där Jesus säger att han ska älska eller älskar någon är Joh 14:21 där han säger:

"Den som har mina bud och håller dem, han älskar mig, och den som älskar mig skall bli älskad av min fader, och jag skall älska honom och visa mig för honom.”

Och det är ju egentligen rena motsatsen till att han älskar oss "precis som vi är"...

Det bibelord som troligen åsyftas med den andra satsen i meningen är Rom 8:35-39 som lyder:

"Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller hunger, nakenhet, fara eller svärd? Det står ju skrivet: För din skull dödas vi hela dagen, vi räknas som slaktfår. Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre."

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Kärlek i stället för Gud?
På en av stadens kyrkor står det skrivet "Gud är kärlek". Gud = Kärlek. Om det är samma sak varför blanda in Gud som vi har så svårt att göra oss en bild av. Varför inte bara koncentrera oss på Kärleken. Kärleken människor emellan, allt skulle bli så mycket enklare att förstå då. Kärleken mellan människor, det är väl ändå det allt handlar om?

Hur ska någon kunna leva som Jesus?
Om det är meningen att den som är kristen ska leva som Jesus, då finns det nog ingen kristen. Hur ska över huvud taget någon kunna leva som Jesus?

Älskar Gud djävulsdyrkare?
Det sägs ju att Gud och Jesus älskar alla människor. Innebär det att han älskar satanister och djävulsdyrkare också? Märkligt isåfall...

Räcker det att bara tro?
När jag konfirmerades för två år sedan fick jag lära mig att man uppnår evigt liv bara man tror på Jesus. Men när jag läste NT så säger Paulus att ’tro utan handling är inte värt någonting’ (eller något liknande).

Varför skapade Gud oss människor?
Som fullkomlig Gud och fullkomlig människa utgör Jesus länken mellan det här livet och det liv som är varje människas mål.

Leva enligt Guds vilja
Hur ska en människa kunna leva på det utgivande, osjälviska sätt som Jesus uppmanar till, främst i Bergspredikan? Står inte det helt i strid mot hela vår mänskliga natur?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka bland svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.


Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.