Följ Bibelfrågan på Facebook

Synd med smink?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Jag undrar, är det en synd att sminka sig? Eller att fixa ögonbrynen? (O.W.)

Inte mer synd än att klä sig snyggt, klippa håret, raka bort oönskad hår- eller skäggväxt, använda hudkräm etc etc. Kort sagt, det är inte synd att försöka se så bra ut som möjligt - eller att försöka bli så nöjd som möjligt med sig själv och sitt utseende. Varför skulle det vara det?

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Speciella kläder för kristna?
Jag och några vänner forskar lite om klädsel i olika religioner. Jag söker efter typiska kristna kläder, men det är svårt att hitta. Kristendomen är ju en ganska fri religion - iallafall i Sverige.

Keps i kyrkan
Varför kan inte manliga besökare ha huvudbonad på sig i kyrkan när de kvinnliga kan ha det?

Vad är synd?
Synd är ett viktigt begrepp inom den kristna tron, men vad är synd egentligen? Det finns så mycket som en del menar är synd, medan andra menar att det inte alls är det? Går det att på något sätt utröna ur bibeln vad Jesus och apostlarna menade när de talade om synd?

Laestadianismen - den andliga väckelsen i 1800-talets Norrland
Jag läser Religion B på komvux och jag har fått i uppgift att skriva om Laestadianerna. Jag undrar om du skulle vilja skicka mig lite material om dem. Vi ska ta reda på deras historia och hur de är idag. Gärna så fort som möjligt eftersom vi bara har en vecka på oss att skriva.

Frikyrkornas syndaakatalog
Jag har sökt finna syndakatalogen som frikyrkorna levde efter en gång i tiden, men har inte funnit den. Vet ni var jag kan finna den och studera den?

Kippan, judarnas 'kalott'
Jag skulle vilja veta motiveringen till att judarna bär "kippah" på huvudet.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka bland svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.


Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.