Följ Bibelfrågan på Facebook

Solen i det nya Jerusalem

Fråga: Jag har funderat lite på en sak. När den nya staden kommer ner, så finns det ingen sol (Upp 21:23). Hur är det med alla andra solsystem? Varje stjärna som man ser på himlen är ju en sol. Kommer stjärnorna finnas kvar? Alltså de andra solarna, för det här berör ju bara vårt solsystem? (I.)

Svar: Det står inget i den versen om att det inte ska finnas någon sol. Det står bara att det inte behövs något solljus för att lysa upp staden: "Staden behövde varken sol eller måne för att få ljus, ty Guds härlighet lyser över den, och Lammet är dess lampa, och folken skall leva i detta ljus."

Upp 22:5 säger samma sak: "Och det skall inte mer bli natt, och ingen behöver längre ljus från någon lampa eller solens ljus, ty Herren Gud skall lysa över dem."

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Tusenårsriket
Vad är egentligen tusenårsriket för nånting? Jag hör ofta uttrycket men jag har inte hittat det någonstans i bibeln.

När ska alla uppstå?
När ska alla människor uppstå? Uppstår alla på en gång eller har en del redan uppstått?

Jesu återkomst
I Apostlagärningarna står det att Messias ska komma tillbaka från himlen på samma sätt som han for upp dit. Vad innebär det?

Lärjungarna och Guds rikes ankomst
Jesus lärjungar trodde ju uppenbarligen att han skulle uppfylla Messias uppgift där och då. Varför sa han inte att Gudsriket var något som hörde framtiden till i stället för att säga att det väntade "precis runt knuten"?

'Apokalyps' - vad är det?
I filmer där jorden hotas av undergång använder man ofta ord som "apokalyps" (och "apokalyptisk")? Varifrån kommer det ordet? Är det ett bibliskt ord och exakt vad betyder det isåfall?

Vad är 'sigillen' eller 'inseglen' i Uppenbarelseboken
När kommer sigillen (inseglen) som det berättas om i Johannes uppenbarelse att börja brytas?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv in ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@alltombibeln.se så får du svar via e-mail.


Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.