Följ Bibelfrågan på Facebook

En sömmerska vid namn Tabita

Bibelfrågan: Frågor och svar

Tabita (även kallad Dorkas, på grekiska) var en av lärjungarna i Joppe.

Fråga: Jag deltog i en begravningsgudtjänst i fredags i Tyskland/Hannover. Där talade prästen, med anledning av den bortgångna kvinnans yrke, om en sömmerska vid namn Tabitha. Osäker om jag uppfattat namnet rätt. Var i Bibeln finns det en berättelse om denna Tabitha? (B.M.)

Tabita (även kallad Dorkas, på grekiska) var en av lärjungarna i Joppe. Hon arbetade bland annat med att sy livklädnader och mantlar. Du kan läsa berättelsen om hennes död och hur Petrus med Guds kraft uppväckte henne igen i Apostlagärningarna 9:36-43.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
"Allt" om aposteln Petrus
Jag håller på med ett skolarbete och tänkte skriva om aposteln Petrus, så jag skulle vilja veta så mycket som möjligt om honom.

Om aposteln Petrus fru och barn
Petrus bodde tydligen i Kafarnaum med sin hustru och svärmor i ett hus han ägde tillsammans med Andreas när de arbetade som fiskare. Vem kan tänkas stod för kvinnornas försörjning när Petrus övergav fiskhandeln och hustru för att i stället följa Jesus? Dessutom vet man om Petrus hade några barn tillsammans med sin hustru?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.