Följ Bibelfrågan på Facebook

Varför sände Gud Jesus just då?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Varför valde Gud att skicka Jesus till jorden när han gjorde det, och inte till exempel nu? Eller för 5 år sen? (M.S.)

Bibeln ger inget annat svar än att Gud ansåg att det var den rätta tidpunkten...

"Medan vi ännu var svaga dog Kristus för alla gudlösa, när tiden var inne." (Rom 5:6)

"Men när tiden var inne sände Gud sin son" (Gal 4:4)

"Och han har yppat sin viljas hemlighet för oss, det beslut om Kristus som han hade fattat från början och som skulle genomföras när tiden var inne: att sammanfatta allting i Kristus, allt i himlen och på jorden." (Ef 1:9-10)

Varför Gud planerar och agerar på ett visst sätt och vid vissa tidpunkter i människans historia vet vi inte.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Jesu uppståndelse
Varför lägger kristna sån vikt vid Jesus uppståndelse. Det är ju jättesvårt att tro på nåt sånt, och då är det väl inte konstigt om folk inte blir kristna?

Hur kan Jesu död ge evigt liv?
Bibeln säger att tack vare att Jesus som fysisk människa levde ett liv utan synd, kunde han dö och sedan uppstå till evigt liv - den förste som någonsin uppstått.

Varför skapade Gud oss människor?
Står det nånstans i Bibeln VARFÖR Gud skapade oss och VARFÖR Jesus måste komma och starta en ny religion?

Behövs kyrkan?
Den kristna kyrkan, den kristna församlingen, är nämligen en organisation som består uteslutande av människor som Gud har utvalt, kallat, lett till omvändelse och gett sin Heliga ande

Existentiellt dilemma
Bibeln säger att om vi accepterar Jesus som vår Herre i det kommande Gudsriket och i dag, och om vi strävar efter att följa Guds vilja i vårt liv, så räcker det.

Varför blev människor kristna?
Det finns naturligtvis många anledningar till varför människor gick över till kristendomen. Några anledningar var dock viktigare än andra. Vilka var det? Varför var de så viktiga?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.