Följ Bibelfrågan på Facebook

Hur länge var Noa i arken?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Regnet började på sjuttonde dagen i andra månaden, och den tjugosjunde dagen i andra månaden året därpå gick Noa ut ur arken igen.

Fråga: Jag undrar hur länge Noa befann sig inne i Arken från det att porten stängdes tills dess han kunde gå ut på fast mark igen? (G.J.)

Bibeln berättar att regnet började på sjuttonde dagen i andra månaden. Det regnade i 40 dygn och översvämningen som helhet varade i 150 dagar, dvs fem månader.

Den sjuttonde dagen i den sjunde månaden stannade arken på Ararat. Den första dagen i den tionde månaden blev de lägre bergskrönen runt omkring synliga. Efter 40 dagar (dvs den tionde dagen i den elfte månaden) började Noa släppa ut fåglar för att se om vattnet sjunkit undan tillräckligt. Sju veckor senare, den första dagen i den första månaden året efter flodens början, hade vattnet torkat bort från jorden.

Den tjugosjunde dagen i andra månaden gick Noa ut ur arken igen. Han hade då befunnit sig inne i arken i ett år och tio dagar.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Har man funnit Noas ark?
Jag undrar om man har hittat Noas ark i Turkiet eller om det är fejkat? Mina vänner frågar mig och dom vill ha vetenskapliga bevis för att tro på det.

Amerikanska djur i Noaks ark?
Är det möjligt att ett par av alla världens djur fick plats på arken? Och hur tog sig djuren på andra kontinenter dit för att överleva syndafloden?

Syndaflodens omfattning
Om syndafloden täckte hela jorden, vart tog då vattnet vägen när det sjönk undan?

Dinosaurier i Noas ark?
Vilka djur fanns med på Noas ark? Hur var det med dinosaurierna och andra äldre djur, var de med på arken?

Hur undkom egyptierna syndafloden?
Noak fyller arken med alla djuren och Gud säger att han ska eliminera alla utom de i Noaks ark... men sen nämner man Egyptierna och hela berättelsen om förslavandet av hebreerna och utvandringen...så, var var t ex Egyptierna under syndafloden?

Kan Gud ångra sig eller inte?
Kan Gud ångra sig eller inte? Några Bibelord säger att Gud inte kan ångra sig, men andra bibelord säger att han ångrar vad han gjort.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.