Följ Bibelfrågan på Facebook

Jesu tre dygn i graven

Bibelfrågan: Frågor och svar

Jesus sa själv att hans tre dygn i graven skulle vara det definitiva beviset på att han var Messias

Fråga: Var Jesus i jordens inre i tre dagar och tre nätter? (S.W.)

Ja, visst var Jesus tre dagar och tre nätter i jordens inre sedan han korsfästs. Han sa själv att detta, "Jonas tecken", skulle vara det enda beviset på att han verkligen var Messias:

"Ty liksom profeten Jona var i den stora fiskens buk i tre dagar och tre nätter, skall Människosonen vara i jordens inre i tre dagar och tre nätter" (Matt 12:40)

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Hur länge var Jesus begravd?
Hur kan man säga att Jesus var i graven tre dagar och tre nätter om han begravdes på kvällen på långfredagen och uppstod på morgonen på påskdagen?

När uppstod Jesus?
Enligt judiskt sätt att räkna dygnet började den första veckodagen, söndagen, då Jesus uppstod, vid solnedgången på 'lördagskvällen' och slutade vid solnedgången på 'söndagskvällen'.

Jesu uppståndelse
Om inte Jesus uppstått hade han bara varit en i raden av filosofer, gurus och vishetslärare som funnits genom tiderna.

Vilket datum inföll den stora sabbaten?
Den årliga sabbaten vid påsken, som Johannes kallar för "stor sabbat" till skillnad från den vanliga veckosabbaten, lördagen, var den första dagen i Osyrade brödets högtid.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.