Följ Bibelfrågan på Facebook

Var Salomo så vis?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Kvinnans list övergår mannens förstånd...

Fråga: Gud säger i 1 Kung 3:12 att han gjort Salomo till den mest visa man som någonsin funnits och kommer att finnas. Detta till trots, hade Kung Salomo mot Guds vilja, många utländska kvinnor som han älskade. Dessa kvinnor lurade denne världens visaste man att dyrka andra Gudar, så att han på sin ålderdom vände sig bort från den Gud som gett han denna visdom? Hur ska detta förstås? (R.G.)

Det visar bara att kärlek, lust och kvinnlig fägring kan förblinda den klokaste och visaste och få honom att svika alla sin principer. Så har det varit i alla tider. Det finns nog ingen man som går säker.

Kvinnans list övergår mannens förstånd - och då spelar det ingen roll om man är kung.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Var Salomo världens visaste eller inte?
Den vise kung Salomo byggde ett hus åt Gud trots att Bibeln säger att den Högste inte bor i något som är byggt av människohand...

Bibelns författare
Vet man vilka det var som skrev böckerna i Bibeln?

Accepterar Gud polygami?
Salomo hade tusen fruar, David hade sitt harem, Abraham hade en slavflicka som bihustru, på Jakobs och Esaus tid var det vanligt att man hade mer än en hustru, och på domartiden fick en man ha så många fruar han hade råd med.

Kung Salomo och drottningen av Saba
Vad har Bibeln att berätta om kung Salomo och drottningen av Saba? Hade de ett kärleksförhållande?

Hur gammalt är Israel?
För 3000 år sedan grundade Israels 12 stammar ett rike i Kanaans land - den kustremsa vid Medelhavet som enligt Guds löfte skulle tillhöra Abrahams ättlingar israeliterna i evighet.

Anlitar Gud onda andar?
Skickar Gud demoner på folk, eller hur ska man tolka det som står i Bibeln om kung Salomo att han drabbades av en ond ande från Gud?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.