Följ Bibelfrågan på Facebook

Sexleksaker

Bibelfrågan: Frågor och svar

De grundprinciper som Jesus gav sina lärjungar för livet i övrigt gäller inom sexlivet också.

Fråga: Jag undrar om det är fel enligt Bibeln att använda sexleksaker? (V.)

Bibeln säger naturligtvis inte ett ord om sexleksaker, även om det säkert fanns sådana även på Jesu tid (om än av mer primitivt slag än dagens), men det finns ingen anledning att ens fundera över huruvida Gud skulle bry sig om vilka metoder och knep vi använder för att ge och få njutning, så länge vi följer de grundprinciper som Jesus gav sina lärjungar för livet i övrigt:

"Älska din nästa som dig själv" och

"Var sådan mot andra som du vill att de ska vara mot dig".

De gäller inom sexlivet också. Om vi har det som utgångspunkt - dvs tar hänsyn och på alla punkter försöker tillgodose varandras önskemål - så är Gud säkert nöjd.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Bibelns syn på sex
Står det någonstans i bibeln om att sex är att ge, inte att få eller ta?

Transsexualitet och könsbyte
Är det synd att genomgå behandling mot transsexualism, s.k. 'könsbytesbehandling'?

Kristendom och sex
Jag undrar vad kristendomen har för syn på sexualiteten mellan man och kvinna. Får kristna själva avgöra eller bestämmer Gud?

Sex, ställningar och - synd?
Är det synd att använda sig av olika samlagsställningar eller är det enligt bibeln 'bara' tillåtet att använda sig av missionärställningen.

Är det fel att njuta?
Är njutning något vi bör undvika? Det är ju något man gör för att tillfredsställa sitt ego, och det är väl meningen att vi ska utplåna vårt ego och bli ett med Kristus?

Åtrå och äktenskapsbrott
I bergspredikan säger Jesus att det är äktenskapsbrott och därmed synd att känna åtrå till en kvinna. Vad menar han med det? Utan åtrå skulle väl knappast några äktenskap bli till?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.