Följ Bibelfrågan på Facebook

Ord om bekymmer i bibeln

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Jag har hört att det står i Bibeln eller NT att vi inte ska oroa oss eller bekymra oss 365 gånger. Stämmer detta? Om det gör det skulle jag gärna vilja veta var alla dess ställen är. (M.Z.)

Nej, det stämmer inte. Det finns fler!

Det här är en gammal "sägen" som har vandrat runt i många år. För några år sedan bestämde sig en författare, Jeff Kusner, för att undersöka saken. Han gick igenom flera olika bibelöversättningars "frukta inte", "var inte rädda", "var inte oroliga" etc och hittade närmare 400 ställen. Han redovisade dem i en bok med titeln "Fearful to Fearless". Du kan läsa mer om boken här: http://365fearnots.com/.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Bör man be till Gud i ensamhet?
Jesus uppmanade sina lärjungar att prata med Gud så som man pratar med en nära vän, som man vet lyssnar och bryr sig.

Att be till Gud
Jag tycker inte att jag har någon riktig kontakt med Gud. Enda gången jag ber är när jag har problem. Jag känner mig fånig och jag har svårt att koncentrera mig på Gud när jag ber. Hur kan jag lära mig att be bättre?

Hur kan Gud höra alla böner?
I dag finns det sex miljarder människor i världen. Hur kan Gud höra alla människors böner?

Bibelns ord om andens gåvor
Var och vad står det i Bibeln om "andens gåvor"?

Vad är lycka för en kristen?
Lycka är en fråga som ställts under tusentals år av de flesta människor, även idag funderar vi över hur man blir lycklig. Jag undrar hur man eftersträvar lycka inom kristendomen, vad är lycka? Och vilken livsstil ska man sträva efter? Alltså, vilket sätt ska man leva som kristen för att bli lycklig?

Bibelord i livets slutskede
Vad skall man läsa för en döende person som vill att man skall läsa något ur bibeln? Hoppas att ni kan hjälpa mig.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka bland svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.