Följ Bibelfrågan på Facebook

Vad hände sedan med Josef och Maria?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Johannes levde mer än 60 år efter Jesu uppståndelse och tydligen tog han hand om Maria så länge hon levde.

Fråga: Såvitt jag kan se nämner bibeln inget om Jesu föräldrar, Josef och Maria, efter Jesu uppståndelse och himmelsfärd? Vad hände med dem? (S.-E. L.)

Tydligen dog Josef någon gång under Jesu offentliga verksamhet, för han omnämns inte i bibeln någon gång efter besöket i Jerusalem när Jesus var 12 år. Det förklarar också varför Jesus strax före sin död sa åt sin lärjunge Johannes att ta hand om Maria (Joh 19:25-27).

Johannes var antagligen den ende av de 12 apostlarna som dog av ålderdom. Både bibliska och andra källor berättar om hur de övriga apostlarna dog martyrdöden. Johannes levde mer än 60 år efter Jesu uppståndelse och tydligen tog han hand om Maria så länge hon levde. Det finns inga uppgifter om hennes död i bibeln.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Hur gamla var Josef och Maria när de gifte sig?
Jag undrar, går det att få veta hur gammal Josef var, när han äktade Jungfru Maria, Jesu Moder?

Var Maria oskuld fastän hon var gift?
Om Josef och Maria redan var gifta när ängeln talade om för dem att Maria väntade ett barn som var Guds son, hur kommer det sig då att hon var jungfru

Förlovning på bibelns tid
Vad säger Bibeln om förlovning? Har förlovningen någon kristen eller biblisk bakgrund?

Jungfru Maria i apokryferna
Vad står det om Maria (Jesus mamma) i de apokryfiska skrifterna som man inte tog med i bibeln?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.