Följ Bibelfrågan på Facebook

Tron, hoppet och kärleken

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Vi undrar vad tro, hopp och kärlek betyder för kristna? Det är ett skolarbete som vi skulle behöva hjälp med. (J./L.)

Rent allmänt betyder tro, hopp och kärlek precis samma sak för kristna som för alla andra. Men om man ska sätta in orden i ett specifikt religiöst/kristet sammanhang, så skulle man väl kunna säga att:

TRON står för tron på Gud, på Jesus och hans förkunnelse, död och uppståndelse.

HOPPET står för hoppet om Jesu återkomst, ett kommande Gudsrike, en uppståndelse och ett evigt liv.

KÄRLEKEN står för kärleken till Gud, till våra medmänniskor och till hela skapelsen, allt levande.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Kärlek i stället för Gud
På en av stadens kyrkor står det skrivet: "Gud är kärlek". Gud = Kärlek. Om det är samma sak varför blanda in Gud som vi har så svårt att göra oss en bild av. Varför inte bara koncentrera oss på Kärleken. Kärleken människor emellan, allt skulle bli så mycket enklare att förstå då. Kärleken mellan människor, det är väl ändå det allt handlar om?

Ärdet rätt att ge blod?
Vissa kristna vägrar ju ta emot blodtransfusioner därför att Bibeln säger att själen finns i blodet. Är det då fel att vara blodgivare?

Vilkoren för evigt liv
Vad krävs det för att vi ska kunna få evigt liv?

Tro, hopp och kärlek
Det ska finnas ett ställe i bibeln som talar om tro, hopp och kärlek, men jag kan inte hitta det. Kan du hjälpa mig?

Var Jesus den förste som uppstod?
Varför står det i 1 Kor 15:20 att Jesus uppstått 'som den förste av de avlidna' om nu bl.a. Lazaros uppstått dessförinnan?

Behövs hoppet i himlen?
Bibeln säger att tron, hoppet och kärleken ska bestå för alltid, men vad menas med att hoppet ska bestå? Behövs hoppet i himlen?

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.