Följ Bibelfrågan på Facebook

Är Jesus i rymden?

Bibelfrågan: Frågor och svar

Lukas skriver i Apostlagärningarna att Jesus vid sin återkomst ska komma ner till jorden på samma sätt som han steg upp genom atmosfären vid sin himmelsfärd.

Fråga: I ett tidigare svar står det att Jesus ska 'återvända från rymden till vår planet för att upprätta sitt rike'. Var i Bibeln står det att Kristus är i rymden i väntan på återkomst? (H.H.)

Det står ingenstans i bibeln att Kristus är i rymden, men det står att när han återvänder till jorden ska han komma ner från rymden.

I 1 Tess 4:16-17 står det:

"När Herren själv stiger ner från himlen... då skall de som är döda i Kristus uppstå först, och därefter skall vi som är kvar i livet föras bort bland molnen tillsammans med dem för att möta Herren i rymden"

För att de troende ska kunna möta Kristus "i rymden" när han återvänder till jorden, måste han ju befinna sig i rymden innan han - tillsammans med de troende som har mött honom - fortsätter ner genom atmosfären, ner till jorden på samma sätt som han steg upp genom atmosfären vid sin himmelsfärd:

"Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen skall komma tillbaka just så så som ni har sett honom fara upp till himlen" (Apg 1:11)

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Jesu återkomst och uppryckandet
Vad innebär ”uppryckandet” och kan man utläsa någonting ur bibelns profetior eller Jesus eget ord när det kommer att hända?

Jesus - synlig eller osynlig
Kommer man att kunna se, röra vid och tala med Jesus när han har återvänt till jorden?

Jesu uppståndelse
Varför lägger kristna sån vikt vid Jesus uppståndelse? Det är ju jättesvårt att tro på nåt sånt, och då är det väl inte konstigt om folk inte blir kristna?

Den andliga uppståndelsekroppen
Efter uppståndelsen ska vi förvandlas till en andlig kropp, bli som änglarna. Då försvinner väl den person man var på jorden? Hur mycket av min person blir kvar till evigheten? Med ny kropp och nytt sinne är det ju inte jag längre.

Jesu återkomst
Jag blir inte klok på det här med Jesus återkomst. Om han kommer för att hämta oss till himlen, var kommer då Tusenårsriket in i bilden?

Tidpunkten för Jesu återkomst
Varför sa inte Jesus till lärjungarna att det skulle dröja tusentals år innan han kom tillbaka? När man läser vad han sa till lärjungarna i evangelierna så låter det som om han skulle komma precis när som helst, åtminstone under deras livstid.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka bland svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.