Följ Bibelfrågan på Facebook

Meditation och 'okristen musik'

Bibelfrågan: Frågor och svar

Fråga: Jag diskuterade meditation med en kristen tjej. Hon tyckte det var okej att meditera till okristen musik och sitta i konstiga ställningar. Det tycker inte jag. Vad säger bibeln om detta? (N.J.)

Tyvärr kan jag inte ge dig något bibelord som stöd för din uppfattning. Bibeln säger nämligen ingenting alls om detta - så frågan är varför vi ska göra det till ett problem?

Varför skulle det vara mer fel (eller rätt) att meditera till icke kristen musik än att vara ute och springa med icke kristen musik i hörlurarna eller arbeta med icke kristen musik från radion i bakgrunden?

Varför skulle det vara mer fel (eller rätt) att använda underliga ställningar när man mediterar än att använda underliga ställningar och rörelser när man håller på med gymnastik, åker konståkning eller arbetar som akrobat?

Det viktiga är inte vilka ställningar vi sitter i eller vilken musik vi lyssnar till när vi mediterar - om vi mediterar - utan vad som rör sig i våra tankar.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Yoga och ayurveda
Är det ok för en kristen att testa yoga och ayurveda?

Nya terapiformer, 'new age' och kristen tro
Hur ska man som kristen förhålla sig till sådana företeelser som olika nya terapiformer (kristaller, färger etc) som oftast utövas av personer med anknytning till nyandligt tänkande? Måste inte detta klassas som ockultism, dvs sådant som bibeln varnar oss för?

Varför är kristna så negativa mot andra religioner?
Ofta hör man kristna företrädare tala illa om andra religioners tro (gärna new age) men sällan eller aldrig hör man de med annan tro tala illa om kristen tro.

'Anden i glaset'
Är det synd för en kristen att ta kontakt med dödas andar genom "anden i glaset"?

Varför välja kristendomen?
Varför ska man välja/tillhöra kristendomen och inte andra religioner? Vad är det som gör kristendomen så "bra"?

Är alternativmediciner ockultism?
Mängder av behandlingsmetoder, som i dag förekommer i "ockulta" sammanhang, kommer säkert en dag att visa sig vara helt naturliga och vetenskapligt förklarliga.

Sök svar på fler frågor:
Här kan du söka i mer än 1000 artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. Skriv din fråga i en kort mening eller ange ett eller flera relevanta sökord i rutan här nedan.


Om inte svaret finns i Bibelfrågans arkiv, är du välkommen att sända din fråga till bibelfragan@telia.com så får du svar via e-mail.Copyright © Bibelfrågan

Du kan använda material från denna webbplats för personligt bruk.
Var vänlig läs FAQ för detaljer om citat, referenser etc.